Etappe 10 naar Cusco

Geplaatst op

Van het relatief zomerse weer gaan we nu naar het natte seizoen toe. In Puno hadden we nog geluk met de temperatuur en de zon, daar viel de regen eigenlijk alleen in de avond wanneer we al in bed lagen maar daar lijkt nu verandering in te komen.

De reis van Puno naar Cusco was een busreis van ongeveer 9 uur voor een afstand van nog geen 400 km. Het lijkt lang maar dat viel zeker wel mee, het was namelijk een excursie bus die ons op de weg een aantal bezienswaardigheden toonde die we anders gemist zouden hebben. Ook was het een prettige bus om in te zitten, met van die zachte stoelen waarin je lekker kunt slapen. Al met al een prima ervaring.

De stops:

Zo zijn we gestopt bij Pucara / Kalassaya, in Pucara ligt een museum met wat voorwerpen vanuit het archeologische plaatsje Kalassaya wat letterlijk op 3 minuten lopen ligt van Pucara. Kalassaya is een oude tempel die het meest lijkt op een on- afgeronde piramide. De basis bestaat uit wat plateaus en bovenop is er een binnenwaartse piramide gemaakt. De basis vertegenwoordigd het mannelijke deel en de binnenwaartse piramide vertegenwoordigd het vrouwelijke deel. Allemaal heel erg interessant maar we hadden zoals met elke stop echt wel wat weinig tijd om het te ervaren.

De derde stop was een uitkijk punt op het hoogste gedeelte van de pas La Raya hier valt verder niet veel over te vertellen. Behalve dat ze ook hier de toeristen wel weten te vinden.

Stop nr 4 Lunch… niets over te vertellen behalve dat het niet veel soeps was.

Stop nummertje 5 Raqchi, dit is een oude Inca plek die nog redelijk overeind staat. De enorme tempel hier is zeker het hoogte punt. Het is dan ook de derde belangrijkste Inca bezienswaardigheid van Peru.

Heel veel weet ik hier niet meer over te vertellen want ik was eigenlijk alleen maar aan het dagdromen i.p.v. aan het opletten over wat de gids vertelde, het zal vast heel erg belangrijk en interessant zijn geweest maar voor mij was de omgeving vele malen interessanter dan elk verhaal wat een gids had kunnen vertellen.

En als laatste stop voor Cusco mochten we een 16 de eeuwse kerk bekijken welke echt van boven tot onderen helemaal vol geschilderd was. Ook allemaal heel erg mooi om te zien maar goed je mag er geen foto’s nemen.

Onze gids van de dag was een jongeman die het meeste leek op een springend aapje, en dat bedoel ik niet negatief maar eerder super vermakelijk. Alles wat hij vertelde deed hij met grote ogen en drukke handgebaren, echt heel erg grappig. In Cusco aangekomen wachten er een vrieskast op ons. De organisatie die de boeking heeft gedaan heeft wat steken laten vallen. Zoals het bewust boeken van twee aparte bedden i.p.v. 1. Dit leverde een behoorlijke discussie op met het hostel, waardoor we nu dagelijks van kamer naar kamer verhuizen om een ander bed te krijgen. Zo sliepen we vannacht in een cel met vries temperaturen. Hopelijk slapen we vanavond in een beter bed.

In het volgende bericht vertel ik wat we in Cusco omgeving hebben gedaan aangezien we zo meteen naar onze tweede excursie gaan.

Eén antwoord op “Etappe 10 naar Cusco”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *