Dagje Knysna

Geplaatst op

Knysna_600

23 september 2009

Een korte opsomming van deze dag.
– vandaag zijn Bianca en ik 7,5 jaar samen.
– vandaag zouden we dat op een boot vieren tijdens het kijken naar
walvissen.
– vandaag zouden we een ritje maken door Knysna forest
– vandaag zouden we souvenir gaan kijken
– vandaag zouden we naar de heads gaan( uitkijkpunt in Knysna)

Vandaag is vooral een dag met dingen doen ter opvulling van de ene grote wens die Bianca heeft en die niet door kon gaan ivm slecht weer.
Zoals ik vanmorgen heb verteld zouden we gaan walvis kijken op open zee tot een afstand van 50 meter in een kleine boot. Helaas dacht het weer er anders over gisteren waardoor er vandaag wat hoge golven waren en het simpelweg niet veilig was om de zee op te gaan. Maar morgen gelukkig nog een kans en zoals het weer er nu lijkt moet dat gaan lukken. Joepie!

Het is onze 7,5 jaar jubileum en deze hebben we dan ook gevierd door eerst in plettenbergbay te gaan shoppen, waarbij een oude vrouw ons zeer vriendelijk hielp en dat heeft een verhaal die Bianca en ik je liever persoonlijk vertellen. Erg leuk althans dat vinden wij, oordeel zelf. Hierna hebben we de route naar Knysna aangepast en zijn we door Knysna forest gegaan, dit had veel weg van de route door het bos op de veluwe waar we vroeger de honden uitlieten alleen dan met bergen en
meer stof veel meer stof! Wel was er een boom die volgens hun de moeite waard was dat kwam voornamelijk door dat de omtrek 7 meter was en de hoogte 43 meter en als hoogte punt de boom schijnt 600 jaar oud te zijn. In Europa hebben we standbeelden die ouder zijn waar we bijna geen aandacht aan schenken maar hier is het de moeite waard op de plek op de kaart te markeren. Anyway de boom was mooi als je even bij deze cijfers en het uiterlijk kijkt. (nu niet gelijk denken dat ik een
boomknuffelaar ben zo erg is het nog niet met me gesteld)

Na de boom en de rit uit het bos kwamen we bij de townships van deze stad terecht en dan mogen we in Nederland allemaal toch echt in onze handen knijpen van hoe goed we het wel niet hebben met mekaar.

Ik heb het vanavond nog besproken met de eigenaar van deze lodge en die wist mij het verhaal van het ontstaan te vertellen.

Na deze openbaring voor ons zijn we als uber toeristen naar een african art studio gegaan om te kijken naar een soevenir voor thuis. Helaas hebben we dat daar niet gevonden.
Ondertussen begon onze maag toch een beetje te knorren en daarom zijn we echt Hollandse pannekoeken gaan eten. Hierna was het verder shoppen naar soevenir voor thuis. We hadden een goede tip gekregen om op de weg naar de heads bij een lokale african art market te gaan kijken deze tip konden we niet laten liggen en bleek al snel heel nuttig.

Ik ben goed geslaagd in wat orginele Afrikaanse maskers en Bianca is ook geslaagd in een giraffe. Het koste ons wel wat onderhandel kunstenen dat heeft ons toch wel de nodige winst in geld besparing opgeleverd. :-).
Na de dag te hebben afgesloten op het uitkijkpunt van de regio zijn we voor het avond eten de lokale pizzaria ingedoken en dat smaakte ons best.
In de auto terug hoorde we op het journaal dat de ferrie overtocht van Kaapstad naar Robbeneiland voor onbepaalde tijd is opgeschort i.v.m. een defecte motor en dat onderdeel moet uit Duitsland overkomen, hierop heeft de lodge eigenaar gebeld met de organisatie en gesproken met de organisatie daar ter info voor ons. Hun gaven het advies gewoon elke dag bellen en de status navragen.
Dit was het 2 de onderdeel waar Bianca zich in het bijzonder op verheugd had en dit is daarom wel een smet op de dag.

Zoals je kan lezen is het meeste vandaag gelukt en daarom wel een geslaagde en lange dag geweest!

Tot slot wil ik iedereen die reageert via onderstaande link bedanken we vinden de reactie leuk om te lezen.
Tip je moet de computer code overtypen in de invulveld wat verschijnt wanneer je de reactie wilt plaatsen.

Duim voor ons zodat we morgen wel de walvissen kunnen gaan bekijken.

Anoniem zei

Gefeliciteerd met jullie 7,5 jarig jubileum!!!
We hebben gister een kaart gekregen, Caelan was er van overtuigd dat hij daar geweest was toen hij baby was. Veel plezier verder…
23 september 2009 21:20
Anoniem zei
Goeie morgen hoop dat jullie vandaag naar de walvissen zijn en een mooie dag hebben.Groetjes mams
24 september 2009 10:50
Anoniem zei
Poeh hee mooie foto hoorgr Erwin en Else

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *