Dag 12 tot dag 15 Nelson naar Queenstown

Geplaatst op

nz-15

Het is al weer even geleden maar voor onze standaard zijn we door niemands land gereden met veel hele hele kleine dorpjes.

Zoals te lezen was, was mijn verjaardag Awesome!!!

Het zee kayaken was echt top, met de furry seals die daar aan het luieren waren :-).

De wandeling naar de zee taxi was ook heel erg mooi door de schitterende vergezichten.

Anyway we moeten ook verder en zoals ik zei reden we door veel hele kleine dorpjes.

Vanuit Nelson zijn we op weg gegaan naar Hokitika aan de westkust van Nieuw Zeeland.

Na de auto (Toyota Camry) te hebben vol gegooid zijn we op weg gegaan. De eerste stop was bij een seals colonie in de west kust daar hebben we even uitgerust en naar de spelende seals gekeken.

nz-10  nz-11

Na deze welverdiende stop zou de volgende bestemming Pancake rocks worden. Onderweg langs de kust zijn we door een Nationaal park geweest waarvan de naam me ontschoten is. Dit park staat bekend om de grillige kustlijn.

De rotsformaties direct buiten de kust lijken in sommige gevallen op schepen die daar gestrand zijn.

Pancake rocks is hier geen uitzondering op behalve dan dat deze rotsen zoals de naam het al zegt op pannenkoeken lijken 🙂 hier kregen we honger van en daarom heeft Bianca een Pancake in het pancake café bij pancake rocks gegeten.

nz-12  nz-13

Op de weg naar Hokitika hebben we verder niets meer gedaan want het was nog dik 2 uur rijden vanuit Pancake rocks. In Hokitika zelf hebben we nog een trip ondernomen naar de Hokitika Gorge. Dit is een rivier met ijsblauw water. Helaas voor ons kwam het water ook uit de lucht zetten toen we daar waren, maar dat mocht de pret niet drukken het was werkelijk schitterend!

nz-14  nz-17

De volgende dag is het alweer onze 13de dag hier en zijn we naar de Frans Josef Glacier gegaan. De rit duurde 2.5 uur vanuit Hokitika.

Aangekomen in het dorpje want meer is het niet (3 winkels en veel toeristen plekjes) hebben we gelijk een heli-vlucht geboekt welke we om 13:00 zouden hebben. Voor die tijd konden we nog een korte Hike ondernemen door naar de glacier zelf te lopen.

nz-16

De heli-vlucht was ook Awesome vanuit de lucht lijkt de glacier nog veel groter en wij vele malen kleiner dan we zouden mogen denken als je we er niet bij in de buurt zijn,…. vaag ja maar geloof me het is indrukwekkend!

Bovenop de berg zijn we uitgestapt voor een fotootje altijd leuk zeg ik dan maar :-)!!

Na de vlucht zijn we nog naar de ander glacier geweest (fox glacier) hier zijn we de ijsformatie tot 200 meter genaderd. Bovenop de formatie konden we mensen zien als kleine spelden knopjes in het ijs.

De natuur in Nieuw Zeeland is ongelooflijk mooi ik ben voor het geval je het misschien gemist hebt zeer zwaar onder de indruk!!! Het is misschien niet de afwisseling en grootsheid van de states maar, wat is het hier mooi!

Vanuit Frans Josef zijn we gisteren naar Queenstown gereden. Deze trip duurde weer een hele dag rijden door de nodige stops om van het uitzicht te genieten. We hebben eigenlijk niet meer gedaan dan dat rijden rijden en rijden. Vandaag gaan we van Queenstown genieten en een beetje shoppen.

Groetjes,

Ons!

 

Comments

marinus en willie Sunday, 20 November 2011

leuke foto s,Wezijn weer helemaal op de hoogte .Het weekend is weer voorbij ,morgen gaan wij weer aan het werk.Hier is de hele week al dikke mist.Ze zeggen als je de weg niet op hoeft is het beter om thuis te blijven salem is lief geweest ,jllie moesten de groeten hebben.
Groetjes ons

maico Sunday, 20 November 2011

Doe Salem maar de groetjes terug :-). Dus als we thuis komen is het koud? Humm hier is het ook niet warm op het moment….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *