Buenos Aires

Geplaatst op

Na het super natte noorden waar we enorm genoten hebben van de watervallen en de muggen enorm van mijn benen, zijn we met een korte vlucht geland in Buenos Aires de metropool van de oostelijke zijde van Zuid Amerika. De stad kenmerkt zich door het Europese karakter en is groots in bijna alle opzichten. Zo zijn er enorme pleinen, en voldoende gebouwen die een unieke uitstraling hebben. Het is echt een stad om eens te bezoeken!  Maar valt voor ons niet in het rijtje top steden, in de avond voelt het toch wat onveilig en de winkelstraten staan vol bedelaars en ongure mensen die geld willen wisselen…

Eenmaal wat meer buiten het oude centrum komt de openheid van de mensen hier beter tot hun recht. Je moet hoe dan ook altijd opletten maar het is een stuk gemoedelijker.

Een must see hier is ook de begraafplaats van Recoleta waar onder andere Eva Peron ligt. Deze begraafplaats heeft heel erg veel weg van de begraafplaats Pere Lachaise in Parijs.

Een wijk om zeker te bekijken is toch echt wel La Boca met de buurt Caminito. Zodra we de buurt binnen kwamen met de Hop on Hop off zie je het kleurrijke stadion van de Boca Juniors en weet je dat je hier moet uitstappen.  Deze hele buurt is enorm kleurrijk elk huis heeft wel een andere heldere kleur van blauw, geel, rood, groen en ga zo maar door. Ook staan op de vele balkonnetjes poppen die over de straten heen kijken en een gezellige sfeer meegeven aan het geheel. Ook zag we hier de Tango op straat. Hoewel we er al met al maar een 25 minuten waren want onze bus ging verder was dit wel een plekje die we enorm konden waarderen.

Na een avond wandeling door de haven waar je heerlijk kunt eten en drinken voor een prijs waar je zelfs in Nederland zegt moet dat nou, zijn we via de achterstraten naar ons hotel gelopen. Het wordt overigens aangeraden om een taxi te nemen… maar die zien er even betrouwbaar uit.

San Telmo

Vandaag zijn we begonnen met een wandeling naar Confiteria Ideal, een klassieke banketbakkerij waar ook de tango wordt gedanst en waar scenes voor de speelfilm Evita werden opgenomen. Eind van de ochtend op zondagmorgen bleek echter nog te vroeg voor deze banketbakker, want de luifels waren nog gesloten. Dan later op de dag maar een nieuwe poging doen en voor nu op naar het tweede doel van vandaag: De markt in de wijk San Telmo.

De markt in San Telmo is een grote markt door de gezellige straatjes van San Telmo waar je voornamelijk antiek en kitsch prullaria vind (van oude grammofoonspelers, fototoestellen en telefoontoestellen tot kitscherig glaswerk). Daartussen kraampjes met souvenirs en veel kunstenaars die hun knutsel- en schilderswerkjes proberen te verkopen. De markt wordt opgeleukt met op elke hoek een straatmuzikant van allerlei muziekstijlen. Het heeft een beetje weg van het Parijse Montmartre. Op het centrale plein van de zondagmarkt, de Plaza Dorrego, kun je ook weer genieten van een Tango optreden tussen de kraampjes. Helaas was het wederom een natte dag. We vermoeden dat er meer Tango op straat zou zijn als het droger is. Maar alsnog was het gezellig in de wijk en met wat opdrogen in de Starbucks tussendoor om de ergste regen te vermijden prima te doen.

Daarna was ons plan om de blauwe route van de hop on hop off bus te volgen door het park in de buurt van de luchthaven. Gisteren toen het enigszins zonnig was zag het er wel gezellig uit toen we er langs reden en we wilden toch nog (Hollands als we zijn) waar voor ons geld van de dure tot nu toe niet echt zinnige hop on hop off bus hebben. Maar na lang wachten op de bus en in de regen op de boven (buiten) etage van de bus zittend besloten we genoeg van de bus te hebben en zijn we een paar haltes verder in het centrum uitgestapt. Na een kort rondje winkelcentrum (want kijken mag, kopen niet i.v.m. de vliegtuig kilo’s) zijn we opnieuw gaan kijken bij de oude banketbakker met Tango. Deze keer was het een stuk levendiger, alleen (nog) niet aan ons besteed: maar heel bejaard Buenos Aires ging hier al Tango dansend uit zijn dak.

Als afsluiter van de dag zijn we gaan eten bij een gerenommeerde Italiaan volgens het ANWB boekje: Los Inmortales. Prima gegeten en toen terug naar het hotel want morgenvroeg rond 5 uur gaat de wekker voor onze vlucht naar de zuidelijkste stad ter wereld: Ushuaia in Vuurland, Patagonië!

3 reacties op “Buenos Aires&rdquo

  1. Zo jullie durven mooie plaatjes te schieten.
    Maar fijn om wat te horen .kan ik weer rustig slapen.
    Heb gisteren bij Prinses Beatrix thee gedronken met de club
    Was gezellig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *