Grand Teton & Arches NP

Geplaatst op

Gisteren zijn we naar Salt Lake City gereden, maar eerst zijn we Grand Teton nog in geweest omdat het schitterend weer was.

Daar hebben we de moossetrail en een weg de berg op waar beren graag bessen eten nogmaals gedaan. Helaas geen moosse gezien, maar op weg naar boven op de berg zagen we al snel een paar auto’s stil staan en naar beneden wijzen aan de weg rand. Vanaf de auto kun je niet zien wat er over de rand is dus net als de anderen stapten ook wij uit om over de rand te spieken. Een paar meter naar beneden zat een klein beertje te grazen tussen de bessen en toen zagen we ineens mamsbeer! Die stond direct onder de steile rand op 3 meter afstand.

grandteton_2_600grandteton_3_600

Je moet 93 meter bij beren uit de buurt blijven volgens de folder die je bij de ingang krijgt… Al snel kwam er een ranger kijken wat er aan de hand was en riep: everybody get back in the car, NOW!” En hoofdschuddend: “you are way too close!” En toen moesten we allemaal doorrijden. We hebben ze helaas maar kort gezien en dus niet goed kunnen filmen en fotograferen, maar we kunnen nu wel echt zeggen dat we een blackbear goed hebben gezien

Daarna hebben we onze lange, verder niet bijzondere autorit vervolgd naar Saltlake city. Deze stad is niet mega groot en naar ons idee ook niet echt bijzonder: Een studentenstad met veel kroegen.

arches_1_600 arches_2_600

arches_3_600 arches_4_600

Vandaag zijn we naar Moab gereden en onderweg naar Arches NP geweest. Het is een mooie omgeving vol hoge rotsblokken en bogen in de rotsen en mooie vergezichten. Het lijken op natuurlijke bruggen en grote ramen. Erg apart om te zien en we hebben een paar korte wandelingen er naartoe gemaakt. Als je onder deze enorme bogen staat voel je je erg klein. Het waren korte wandelingen, maar doordat het 35 graden was en wij helemaal moesten acclimatiseren van onze wintersport… eh, zomervakantie in de bergen was het pittig genoeg.

Morgen gaan we Mesa Verde bezoeken. Ciao!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *