10 jaar samen en gelukkig met elkaar in Reims Fr

Geplaatst op
reims_600_png
23 maart 2012.
Vandaag hebben we exact 10 jaar geleden verkering gekregen. Om dat te vieren hebben we ons zelf getrakteerd op een weekendje weg naar Reims.We zijn lekker rustig aan richting Reims gegaan, we hebben daarbij niet de snelste route genomen maar zijn over Maastricht en Luik gegaan.
In Luik ging het helaas bijna mis doordat de bestuurder voor ons ineens stilstond en ik een noodstop moest maken. Gelukkig was het niet raak!

Op de snelweg na Luik hadden we weer mazzel, dit maal was er een oud paar met aanhanger die ons niet gezien hadden en pardoes de linker weg helft kozen. Hierdoor moesten wij uitwijken waar niet veel ruimte voor was. Maar gelukkig was het niet raak!

Na de mooie heuvelachtige weg richting Reims zijn we aan gekomen in het Campanille hotel nabij de Cathedrale; Notre Dame.
In gechecked en al gingen wij opweg de stad in voor een hapje eten en een gezellige borrel. De borrel hebben we genomen op het plein waar het gebeurt(naar het schijnt); square des victimes de la gestapo. Ondanks de naam was het drinken er goed! Uiteindelijk hadden we genoeg gehad, en begonnen we trek te krijgen dus wij op zoek naar eten. We hebben gegeten bij restaurant Flo, aan de PL. Drouet d’Erion. Het restaurant zag er heel erg luxe uit en aan de omhoog gevallen obers en gasten te zien pasten wij er tussen als een knuppel in het hoender hok :-).

Na het eten, wat overigens een entrecote met friet en een dessert van geflambeerde Crepe voor Bianca en voor mij Zalm met een chocolade muffin was, zijn we nog wat gaan drinken in de Bodega, nou ik kan alleen zeggen het drinken was okay maar de overige voorzieningen waren zeer slecht.

Eenmaal in het Hotel aangekomen vielen we als een blok in slaap. De reis was toch wel lang.

Vandaag zijn we na lang uitslapen eindelijk op pad gegan om een luch te nuttigen. Aangezien er niet veel veschillende pleintjes zijn hebben we de lunch op het zelfde plein als gisteren genuttigd, maar de omelet was goed! De flamenkuche van Bianca was ook lekker :). Verder hebben we rustig de stad doorgelopen (zo groot is die immers niet) hierna hebben we de Cathedraal bezocht en zijn daarna de winkelstraat door gelopen om te eindigen op het terras. En vervolgens te eten bij Le Calibri, waar we beide een lamsbout hebben genoten met een champagne en heerlijk bier!

Kortom; Reims is een leuke stad om heen te gaan maar als je enkel en alleen voor de stad gaat heb je aan 1 dag voldoende, ga je echter de streek verkennen met alle Champagne boeren, dan heb je meer tijd nodig.
Eind conclusie; een geslaagd weekendje weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *