Puglia regio; Albertodello, Locorontondo Monopoli

Geplaatst op

Dinsdag 18 – augustus, Albertodello een dorpje in de regio van Puglia staat vandaag op het programma en wederom moeten we vroeg op. Want Albertodello is een echte toeristische trekpleister voor binnen en buitenlanders, en dat betekend vroeg daar aankomen anders is er geen doorkomen aan.

Albertodello in Puglia

Ondanks de pandemie, is het er nog steeds druk, moet je nagaan hoe het zonder een pandemie zal zijn. We konden hier enkele uren door het dorpje wandelen en beide wijken bezoeken met de Puglia huisjes. De bekendste wijk is ook de drukste wijk en moet je gezien hebben. De straatjes met punthuisje zijn bijzonder fotogeniek, en we kijken onze ogen dan ook uit. Het is best moeilijk om een een foto te nemen zonder dat er andere mensen in beeld staan, dus heel veel moeite gaan we er niet voor doen. Dit hoort gewoon bij het dorpje.

De andere wijk is een stuk rustiger en wandelt net zo lekker weg alleen is minder fotogeniek te noemen.

Locorontondo

Na 3 uur wandelen pakken we de auto weer en rijden we naar Locorontondo toe een klein (echt klein) dorp in Puglia wat bovenop een heuvel ligt en welke een mooi uitzicht schijnt te hebben over de valleien rondom. Het uitzicht is er inderdaad, echter echt mooi is wat ver gezocht. Het is zeker niet verkeerd te noemen, maar we hebben mooiere uitzichten gezien tijdens onze reizen.

Na nog wat rond te wandelen door de kleine straatjes en een souvenir te hebben gekocht vertrekken we weer naar het hotel in Bari, toe. Het is immers nog een dik uur terugrijden, onderweg stoppen we nog even bij Monopoli om wat te drinken bij een van de must see stranden van Zuid Italië. We konden nog een plekje vinden bij een barretje. Hier hadden we dus nog wel geluk mee :-).

Woensdag 19 – augustus, een rustdag welke besteden op het strand op een 45 minuten rijden van Bari af. Een gezinsstrand en geen hoogte punt om verder te benoemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *