El Calafate en het Gletsjer National park

Geplaatst op

Nadat we gisteren met vertraging aangekomen waren in onze hosteria Cauquenes de Nimez was het een korte nacht na het avond eten. Want vanmorgen zouden we om half 8 opgehaald worden om met een massale excursie de Periono Moreno (Gletsjer in Argentinië) te bewonderen en te bewandelen. Ja ja we hebben vandaag over een gletsjer gewandeld en ondanks dat het redelijk inspannend was hebben we ultiem genoten. De boottocht naar de gletsjer is al anders dan wat je normaal ziet als je zoekt op internet, je vaart voor de gletsjer langs en hebt hierdoor een super mooi uitzicht en uitstekend de gelegenheid om een fotootje te nemen.

Na een korte tocht hiken en instructies van de gids was het tijd om de crampons aan te doen en anderhalf uur over de heuvels en dalen van de gletsjer te gaan lopen. Het uitzicht over de baai is door de hoogte bijzonder maar de ijsschotsen lijken gewoon op ijssculpturen. Met de diep blauwe kleuren van het oudere ijs en de poelen van water wat her en der is is het een ervaring om absoluut nooit meer te vergeten! Ik hoop dat ik weer snel wat foto’s kan gaan plaatsen want zien doet geloven.

Gisteren hebben we ook de boot gepakt naar Upsala de grootste gletsjer hier. De tocht alleen al is er bijzonder vanwege de vele enorme ijsschotsen die groter en dan ook echt vele malen groter zijn dan de grootste boot die er langs vaart. En dat is nog maar 1/10de deel van wat we kunnen zien de rest van de ijsschots is onderwater.

6 reacties op “El Calafate en het Gletsjer National park&rdquo

 1. Door de tekst herbeleef ik even weer Nieuw Zeeland. Inderdaad een ongelooflijke ervaring en dus onvergetelijk.
  Ben razend benieuwd naar de beelden. De foto’s van Vuurland zijn al geweldig. Ben nieuwsgierig of het nog beter kan.
  Have fun!

 2. Hallo ijspoppetjes
  Prachtig prachtig niet te geloven dat jullie daar rondlopen raar idee.
  En dan ook nog reclame maken Ijs ijscoud.
  Veeeeeel plezier goeie reis verder.
  Willie

 3. Het ziet er echt prachtig uit. Zijn inderdaad indrukken die je niet snel zult vergeten. Geniet er nog van en een goede reis verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *