Bolonga ontdekken in 1 dag

Geplaatst op

Maandag 24 – augustus, na een redelijk ontbijt, geen hoogvlieger maar genoeg om de trek te stillen gaan we op pad naar het oude stadscentrum wat op 15 minuten lopen ligt en waarbij de route langs winkels gaat dus erg vervelend is het niet om dit stukje van het station (daar ligt ook ons hotel) naar het centrum te lopen. Het is vooral de oude straten smal en vervallen van kleur die indruk maken.

Het grotepiazza Maggiore heeft een statige indrukwekkend. Net als de Duomo welke op maandag dicht bleek te zijn. Het aanzicht op de Duomo werd ook wat overschaduwd door de voorbereidingen van het filmfestival wat er gaat plaatsvinden nadat wij de stad al weer hebben verlaten. Hierdoor staat er een groot podium en duizenden stoeltjes buiten opgesteld voor toeschouwers. Deze krijg ik natuurlijk op de foto want zonder gaat helaas niet lukken.

Een echte to do is de toren van Bolonga beklimmen. Met 97 meter hoog is dat een flinke uitdaging, zeker met mondkapjes op. Komen we op 3 kwart zegt een medewerker daar dat de klim ook zonder een mondkapje mag… Tja dat hadden we graag onderaan de trap gehoord. Maar het uitzicht vanaf de toren is echt wauw! Je hebt een 360 graden blik over de gehele stad en dat voor slechts 5,- pp. Echt blij dat we dit wel even gedaan hebben.

Omdat we maar 1 dag in Bolonga zijn lopen we terug naar het hotel om de auto te halen zodat we nog naar een basiliek boven op de heuvel kunnen gaan voor een ander bijzonder uitzicht. De basiliek zelf is groots en indrukwekkend! En het blijkt een enorme aantrekkingskracht te hebben op wandelaars en sporters die de route graag vanuit de stad wandelen. Net als met grote delen van de binnenstad is ook de weg naar de kerk volledig overkapt hierdoor blijf je als wandelaar altijd droog, super handig en een indrukkend aangezicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *