Zion & Bryce NP

Geplaatst op

Zion np

Hoi luitjes,

Lekker aan het chillen in het herfstige weer? Nou jaloers zijn we niet hoor. Dat mag je best weten wij hebben alleen maar 35 plus een aantal graden weer achter de rug.

Maar goed dat was genoeg opgeschept over het weer er zijn meer dingen te vertellen die heel erg geweldig zijn hier.Amerikanen zijn en blijven raar. we krijgen tijdens het eten(net opgediend) al bijna een dessert kaart onder onze neus geschoven….. Raar…. wij denken dan laten we eerst maar gaan eten. beginnen we net aan onze koude eten (wat warm had moeten wezen maar goed terug sturen in dit land doen we maar niet, daar hebben we genoeg ranzige films over gezien) krijgen we de rekening bijna in ons eten gedrukt waar we nog maar 1 hap van hadden gehad. Dus wij rare Nederlanders denken:dan eten we het op en dan betalen we en gaan we weg, maar toen hadden we ineens gezelschap aan onze tafel die bleef er bij staan tot we ons geld goed en al hadden uitgeteld.
Oh ja tot een tweede hap is het dus ook niet gekomen toen was het nog kouder inmiddels en zijn we maar weggegaan.

Genoeg gezeurd…verder is het hier natuurlijk hartstikke leuk!
En mooi uiteraard achter elke heuvel en berg zit een nieuw landschap.

Vandaag bijna 200 mile gereden achter mekaar door op een uitgestrekte eenzame weg waar hier en daar een bordje staat met te koop 200 hectare land… Mmm moeilijk hoor 🙂

Verder is de koffie uit een echte diner uit de tv series niet te zuipen maar je blijft er wel wakker van elke slok die je neemt krijg je de schrik van de vieze smaak.
Dat had ik gisteren wel even nodig, want we hebben 2 parken op 1 dag gedaan en dan heb je wel een bakkie nodig, maar het was de moeite waard!

Zion NP is een park wat heel veel bomen en planten kent op steile rotsen en kliffen en die geven je een mooi uitzicht over een schitterend stukje weg naar boven toe. We zijn nog door een oude tunnel gereden waarbij je hulp nodig hebt als je een camper rijdt want daarvoor is de tunnel eigenlijk te smal.
Verder hebben we de Great Arche gezien een trots van Zion en Zion is weer de trots van Utah. Echt mooi schijnt het te zijn als je wandelingen in het park zou maken, maar omdat we nog een tweede park wilden hebben we dat maar niet gedaan.

En daar hebben we geen spijt van gehad want Bryce Canyon NP was zeker de lange rit waard.

bryce_2_600

Zoiets hebben we nog nooit gezien het was echt indrukwekkend die steile kliffen naar beneden waar je vanaf diverse uitkijkpunten een prachtig uitzicht hebt over een enorm “veld” vol “hoodoos” zoals de rotspilaren genoemd worden.

Daarna hebben we weer een lange rit terug gemaakt naar ons hotel in St. George waar we nog even lekker in de hottub (buiten)hebben gedobberd. Ja letterlijk dobberen want het was een (zoals alles in dit land) enorme hottub.

groetjes Americanas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *