Van Portland naar Boston

Geplaatst op

Gisteren was het een vroege ochtend zoals te zien viel in het bericht hiervoor. En dat enkel en alleen voor een foto of 2 van een vuurtoren bij de ochtendgloren. Na weer terug te zijn gekomen in de hotelkamer was het tijd om te gaan ontbijten en onze rondreis te vervolgen naar de volgende bestemming: Indian Head Resort in White Mountain National Forest.

De weg van portland naar onze overnachting was anders dan verwacht niet heel erg boeiend, we hebben veel op een N weg gereden waardoor de tijd langzaam voorbij ging en de km’s ook. Wel hebben we mogen genieten van de eerste echte tekenen van Indian Summer met prachtige rood en geel gekleurde bomen. Met een paar weken moet het nog veel beter en mooier zijn dan wat wij gezien hebben. Wat dat betreft zijn we wat te vroeg :-).

Na een aantal stops bij watervalletjes en uitzichtpunten komen we aan in het Resort, wat gedomineerd wordt door Schotten omdat dit weekend de highland games hier gehouden worden, kortom het hotel was afgeladen en we hebben heel veel kilts gezien.

Na een rustige nacht, was het vandaag tijd om naar Salem en Boston te rijden. In goed vertrouwen stel ik de navigatie in op Salem New Hampshire wat net buiten Boston ligt. Daar aangekomen verwachten we toch wel iets te zien van de heksenjacht uit 1692. Maar nee niets van dat alles, en waarom niet? Nou meneer heeft een verkeerde Salem in de navigatie gezet, want op nog geen 50km hier vandaan is er nog een Salem maar dan in Massachusetts welke ook dicht bij Boston ligt. Heel handig 2 dorpen die gelijk genaamd zijn die op exact de zelfde aanrijd route liggen, dat moet natuurlijk verkeerd gaan. En dat deed het dus ook.

Eenmaal aangekomen in de juiste Salem zo’n dik uur later dan gepland, hebben we de touristische wandelroute genomen, welke via een rode lijn op de weg wordt gemarkeerd. Deze route komt langs een aantal historische plekken en langs een aantal plekken die gebruikt zijn in de film Hocus Pocus met Bette Midler. Erg leuk om te zien ondanks dat er 300 jaar geleden zich hier toch wel een drama heeft afgespeeld.

Een ijsje en de volledige route later is het toch ongemerkt 3 uur later geworden en voor ons tijd om naar ons hotel in Boston te rijden. Waarvandaan ik morgen de auto moet terugbrengen.

2 reacties op “Van Portland naar Boston&rdquo

  1. Leuk verslag en zoals gebruikelijk weer mooie foto’s. één voordeel voor het volgende deel: de trein neemt meestal niet een verkeerde afslag. Goede reis.

  2. zie wel het zijn weer hele mooie foto,s prachtig een hele mooie reis mooie landen

    geniet er weer goed van wij genieten ook weer van jullie mooie foto,s

    groetjes herman en joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *