Triest en Lago Garda

Geplaatst op

Dinsdag 25 – augustus, vandaag rijden we naar Trieste de koffie hoofdstad van de wereld. Dit is zo’n 4 uur rijden vanuit Bolonga en de weg gaat voornamelijk over de autostrada, niet mega bijzonder deze route. In Trieste aangekomen gaan we opzoek naar de hoogte punten.

Voor ons is dit de wandeling door de stad zelf, het grote plein is groots en het grand canal moet je gezien hebben. Echter houdt het daar wel snel op. We zijn na een kopje koffie nog wel even de klim aangegaan naar het oude fort maar ook daar waren we snel uitgekeken. Terug naar het Grand Canal om te gaan eten bij een pizzeria komen we nog wel langs een oud theater wat opgegraven is maar na alles wat we gezien hebben in Italië, is ook dit niet echt indrukwekkend te noemen.

Kortom Trieste is leuk als je in de buurt bent maar om er zoals wij heen te rijden. Nee zou ik niet meer doen.

Woensdag 26 – augustus, een route waar ik naar heb uitgekeken, we gaan naar Riva Del Garda aan het Gardameer. Dit plaatjes ligt aan de noordkant van het meer en geeft ons de gelegenheid om er via de Dolomitte heen te rijden. Ik heb veel van deze bergen gehoord maar in het echt zijn ze indrukwekkend, tjonge blij dat we hier mogen rijden en dat we dit mogen zien.

We stoppen nog even in een dorpje voor wat te drinken en om onze ansichtkaarten te posten en rijden dan verder naar Riva Del Garda. Hier hebben we een hotel geboekt met uitzicht op het meer. En wat voor een uitzicht, veel beter kan het niet wat mij betreft! We gaan straks even wat eten bij de nr 3 van de stad pizzeria Bella Napoli en morgen gaan we langs het Gardameer rijden. Heb er nu al zin in.

Donderdag 27 – augustus

Vandaag is het de laatste dag van ons verblijf in Italië, morgen beginnen we aan de route terug wat 2 dagen zal duren. Dus we proberen er nog alles uit te halen wat er inzit.

En de weg uit Italië

Eén antwoord op “Triest en Lago Garda”

  1. Geweldig super mooie romantische plaatjes vooral op dat bruggetje het meisje met dat blauwe jurkje.en de blauwe grot maar ook alle andere foto s zeer mooi met de zon en al dat licht .
    Goed gedaan . Gr Willie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *