Torres del Paine 2

Geplaatst op

Deel 2 van Torres del Paine nationaal park, is begonnen met een rustige ochtend en begin van de middag. Even niets doen voordat we vanmiddag een wandeling gaan maken en hopelijk een Poema gaan zien. Een Poema is een katachtige die onder verschillende namen bekend is. De Cougar (Canadezen noemen hem zo), Mountain lion (Amerikaanse benaming), en Puma zoals ze hem hier noemen.

De wandeling ging over grasland, ja ook dat hebben ze hier 🙂 en langs een paar heuvels wat wij bergen noemen. In de heuvels waren rots tekeningen van 3 tot 4 duizend jaar oud maar officieel niet gedateerd. De meeste wetenschappers komen hier voor de flora en fauna en niet voor de geschiedenis van de lokale bevolking ongeacht hoe oud deze ook mag zijn. Best interessant overigens maar er valt vrij weinig over te vertellen, om de simpele reden dat ze hier niet veel van deze oude cultuur weten. Wel jammer!

Tijdens de wandeling hebben we veel Guanaco’s gezien zowel dood als levend. De dode dieren waren nagenoeg allemaal het resultaat van de lokale Puma’s over de jaren heen en dat was hoopvol voor ons aangezien we graag de Puma wilden zien. Het is net zo iets als de tijger willen zien omdat deze twee katachtige veel schuwer zijn dan bijvoorbeeld de leeuw welke ook bijzonder is om te zien. Maar goed we moesten het doen met de restjes. Verder zijn er vele vogels in het gebied en is het uitzicht zeer bijzonder. Eenmaal bij het eindpunt van onze wandeling hoopte we nog op de mogelijkheid om het meer te mogen bekijken omdat daar de meeste Puma’s zitten maar ook helaas… het mocht niet zo zijn.

In de auto terug naar het hotel kregen we nog een aangename verrassing van een Zuid Amerikaanse struisvogel (de Nandoe) die aan het joggen was op de weg. Erg vermakelijk allemaal.  Even verderop de weg zag 1 van de andere passagiers wonderwel toch nog een Puma op een heuvel zitten dus de auto vol in de ankers en wij snel kijken echter was het een schuw diertje en deze verdween dan ook snel achter de heuvel. Wel heb ik een goede blik kunnen werpen en onze dag kon niet meer stuk. Helaas was het allemaal te kort voor een een foto maar goed een mental picture is de belangrijkste van allemaal denk ik maar.

Dus toen we de kat een paar minuten niet meer hadden gezien zijn we verder gereden richting de ingang van het park en naar ons hotel in het park. …vlak voor de ingang van het park zag onze gids een enorme poema langs de kant van het water staan. En met enorm bedoel ik zeker 100kilo zwaar en een kat die je niet naast je wilt hebben staan echt enorm! Dat was nummer 2 die we zagen en hier hadden we wel de tijd om een paar foto’s te nemen als bewijs want niemand zou dit geloofd hebben als we de foto’s niet hadden. Ik geloof dat we zeker een kwartier hebben staan kijken naar de kat hoe deze verder en verder bij ons vandaan liep tot een meter of 500 van ons vandaan. Daar kregen we de cherry on the top. Het waren twee volwassenen Puma’s die ook nog aan het jagen waren! We hebben gewoon een Puma op een haas zien jagen. Echt ongelofelijk! De foto’s zijn niet super, ik heb niet een geweldige lens hiervoor, dat wordt sparen voor de volgende keer, maar wauw! Met het groepje hebben we tot laat in de avond nog nagepraat over deze zeer bijzondere ervaring. Zelfs de gidsen waren compleet van slag van dit allemaal.

En dan nog in de nacht even een paar foto’s genomen van de berg en ons hotel:

2 reacties op “Torres del Paine 2&rdquo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *