Op bezoek bij de Kerstman

Geplaatst op

De date met de Kerstman is vandaag! We moeten vroeg op, 5:30 gaat de wekker! Veel te vroeg na de korte nachten van de afgelopen dagen. Maar we kunnen nog even doorslapen in de bus naar Rovaniemi, want deze tocht duurt zo’n 2 uur en 20 minuten en brengt ons in de buurt van de Kerstman. In Rovaniemi moeten we nog overstappen op bus 8 die ons naar de poolcirkel gaat brengen. Dat is de plek van de Kerstman en waar de kerstpost bezorgd wordt vanuit de hele wereld. Het is een klein kerstdorp gehuld in sneeuw, met overal kerstverlichting, kerstbomen, een reuze sneeuwpop, een rendierenboerderijtje en natuurlijk wat souvenirwinkels, en eetgelegenheden. Best gezellig, maar niet heel groot.

IMG_5581

Maar we komen natuurlijk niet alleen voor het dorp, nee Bianca en Maico willen de Kerstman dan ook ontmoeten als we er toch zijn. We betreden de woning van de Kerstman en het is net of we een sprookje in lopen door een aparte gang met verschillende apparaten, komen we uiteindelijk bij een enorme klok. De klok die aftelt naar Kerstmis! Nog even en we zien de goede oude man.

IMG_5618

Er is een korte rij voor het kantoor van de Kerstman, we moeten dus nog even wachten tot dat een groep chinezen eerst is geweest. Als we binnenlopen verteld de goede man ons in het Nederlands dat hij ons welkom heet. En na wat gebabbeld te hebben mogen we naast hem zitten en wordt er een foto genomen. Helaas mochten we ons lijstje voor aankomende Kerst nog niet doorgeven dat moesten we maar per post of email doorgeven aan hem.

We geven mister Claus een hand en verlaten zijn kantoor. Terwijl we zijn kantoor verlaten horen we hem net in het Chinees een chinees stel begroeten. Die man kan ook alles hè? 😉 Eenmaal buiten gekomen mogen we onze foto’s kopen en we zouden er ook nog een videobestand van bij krijgen. Uiteraard moet Mister Claus ook zijn elfen betalen dus wij moeten een leuk bedrag betalen voor de foto’s. Je kunt er een auto van huren voor een dag. Maar goed het mag de pret niet drukken want we hebben immers de Kerstman gezien en een hand gegeven 🙂 .

IMG_5642

Na deze ontmoeting lopen we nog wat door het dorpje heen om te stranden bij een Kota waar we voor de verandering een warme chocolademelk bestellen met een warme blueberrie Pie met heerlijke vanillesaus. Echt super lekker!

IMG_5657

Hierna is het bijna al weer tijd om naar de bus te gaan voor de terugweg. We kopen nog wat leuke dingen voor thuis met de Kerst om in de kerstboom te doen en nemen dan de bus terug.

Eenmaal terug in Levi (reistijd ruim 3 uur incl. wachten) gaan we lekker een pizza eten. Daar kijkt Maico al heel de vakantie naar uit dus dat moet maar echt even gebeuren aangezien we overmorgen al weer vertrekken naar Nederland. En misschien doen we nog een poging voor het Noorderlicht vandaag! Het is immers helder weer, dus wie weet hebben we geluk. Er staat wel een snijdende koude wind die de -6 laat aanvoelen als -15 en er komen sneeuwbuien op, dus echt aangenaam zal het niet worden en er zal veel geluk voor nodig zijn op het juiste moment buiten te staan… Eerst een warme thee en dan denken we even na wat we gaan doen, je hoort morgen wat het is geworden 🙂 .

IMG_5714

(p.s. We hebben de afgelopen dagen geen tijd gehad, berichten te schrijven/plaatsen. Daarom vandaag een aantal berichten van de afgelopen dagen tegelijk. Lees dus nog even een paar berichten terug als je wilt weten hoe de afgelopen dagen verlopen zijn. Groetjes Maico & Bianca uit Lapland)

Eén antwoord op “Op bezoek bij de Kerstman”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *