Etappe 8 La Paz

Geplaatst op

Na de platte vlakten van Salar Uyuni is het nu tijd voor de bergen van La Paz. In deze miljoenen plaats staat het leven niet stil. Dag en nacht horen we de toeters van automobilisten die graag willen passeren. Wat we gedaan hebben in La Paz is niet veel 😉 , na het avontuur in de nachtbus hadden we geluk dat we gelijk konden inchecken bij het hotel. Het was ondertussen 6 uur ’s morgens en elk ander hotel zou je niet meer inchecken, maar dit hotel gelukkig wel. Dus na ons te hebben opgefrist en te zijn bijgekomen gingen we rond een uur of 2 richting het oude centrum om daar de Heksenmarkt en de Kathedraal te bezichtigen.

De Heksenmarkt

Ik dacht dat deze heksenmarkt groot zou zijn maar het valt eigenlijk wel mee. Het is gewoon een straat waarbij koopliederen hun waar aan de man proberen te brengen. Alleen het begin stuk van deze straat (Linares) heeft wat weg van een soort hekserij. De markt heet hier Mercado de Las Brujas en is overigens dagelijks geopend. En dit komt doordat deze eerste winkels toch wel iets luguber in de winkel hebben hangen namelijk Lama foetussen. Het is even schrikken maar goed het hoort hier bij de cultuur en het geloof van de lokale mensen.

Kathedraal San Francisco

Vanuit de heksenmarkt zijn we gaan lopen door de winkelstraat (verlengde van de markt) Sagarnaga op weg naar de Kathedraal San Francisco. Na een korte bezichtiging van de kerk. Hij was niet heel erg groot maar is wel enorm verfraaid met goud en houtsnijwerk. Het behoort tot de meest gedecoreerde kathedralen die ik ooit heb bezichtigd. Na de bezichtiging was het toch wel tijd om te gaan eten dus wij zijn uiteraard naar een Nederlandse bar gegaan waar we echte ballen gehakt en pannenkoeken konden eten. Best lekker moet ik zeggen maar tja thuis zijn ze toch echt wel veel beter 🙂 .

Plaza Murillo

Het dynamische hart in het oude centrum van La Paz is Plaza Murillo. Op het plein staat een standbeeld van president Gualberto Villarroel. In 1946 werd hij het paleis uit gesleurd door rebellen en opgehangen midden op het plein aan een lantaarnpaal. Don Pedro Domingo Murillo, naar wie het plein is vernoemd, onderging precies hetzelfde lot in 1810. Aan het plein staan verschillende historische gebouwen waaronder de kathedraal en het presidentiële paleis. (geschiedenis en bron weergave: spaanstaligewereld.nl)

Een live beeld vanuit onze stambar eetgelegenheid, gewoon een minuut lang kijken wat wij daar continue hebben gezien. Gekkenwerk!

Morgen vertrekken we naar Copacabana (in Bolivia) voor 1 dag en dan vertrekken we de dag erna alweer naar Puno wat ligt aan het Titicacameer in Peru. Dat betekend weer 2x een bus rit van uren en dat vinden we toch leuk 😉 .

Eén antwoord op “Etappe 8 La Paz”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *