Etappe 3 Sucre

Geplaatst op

7 september 2015 wederom 3 uur Nederlandse tijd 9 uur lokale tijd

Vandaag zou het de dag zijn geweest dat we naar de grootste markt van Zuid Amerika zouden gaan. Althans dat was ons belooft door de reisorganisatie en de lokale organisatie hier beloofd… Dus wij fris en fruitig na een lange nacht niet slapen ivm de nieuwe hoogte (2800 meter boven zeespiegel) waaraan we moesten wennen en een toch iets te klein bed aan het lekkere ontbijt. Willen we een taxi laten bellen blijkt dat het in Bolivia een autoloze zondag is van 6am – 6 pm. Er rijden dus geen auto’s laat staan taxi, en personenbussen. Nou zou dat op zichzelf geen probleem zijn ware het niet dat de markt op 65km van Sucre ligt en we daar dus niet meer kunnen komen. Dat was dan hoogtepunt 1 van deze reis die we niet kunnen bezichtigen! Uitgerekend deze zondag…

Sucre de binnenstad

Dus we zijn dan maar de binnenstad gaan verkennen in de hoop dat we een goede ingeving zouden krijgen voor morgen. De binnenstad zelf is best grappig met smalle straatjes en een druk buitenleven. De radio’s staan overal luid aan en her en der zie je de tv’s de meest foute series uitzenden jawel op straat. Het valt ons op dat het leven in Sucre zich veelal buiten de huizen en gebouwen afspeelt en dat is toch wel een leuk beeld om te zien.

En deze twee lange stelten vallen dan extra goed op bij de toch wel overwegend kleine volk hier. Gelukkig hebben ze hier een groot plein net als in Santa Cruz echter is het hier wel druk en echt gezellig. De hele dag door kwamen er groepen dansende mensen en muzikanten langs om te oefenen voor het grote feest van volgende week. We hebben daar dus wel het een en ander van kunnen vastleggen en deze compilatie zullen we bewaren voor een fotoboek 🙂 .

Al met al toch nog een leuke dag gehad in Sucre, nu vroeg gaan slapen want morgen gaan we beginnen aan de Inca trail voor 1 dag 😉

3 reacties op “Etappe 3 Sucre&rdquo

  1. Gelukkig dat ook bij jullie niet alles helemaal volgens plan verloopt of dat de verwachtingen helemaal uitkomen. Dat hoort bij het leven en maakt het juist iets spannender. Leuke plaatjes van het street-life in Zuid- Amerika. zo herkenbaar, maar toch ook weer onverwacht. Geniet ervan, en goed blijven oppassen.

  2. Hallo vakantie gangers
    Fijn wat van jullie te horen.
    En dat er ook leuke dingen zijn.
    Een beetje spannend is soms wel leuk,als er maar een happy end aan zit.
    Gr Willie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *