Drakensberg

Geplaatst op

drakensbergen_600

Vandaag na een mager ontbijtje omdat het hier niet helemaal volgens Rob Geus is zijn we op pad gegaan naar rotsschilderingen van de San (Bosjesmannen). De rit koste ons dik anderhalf uur, waarna we nog bijna een half uur moesten lopen (hardlopen, normaal is het een wandeling van 3 kwartier) om vervolgens alsnog op 2 minuten na de rondleiding te missen en een uur midden in het bos op de berg te moeten wachten op de volgende rondleiding. Vervolgens kregen we na een uur de rondleiding, wij als 2 toeristen tussen een hele groep schoolkinderen.

De rotstekeningen waren erg interessant en zagen er goed uit en wij vroegen ons af of ze die misschien zelf getekend hadden (dat zal waarschijnlijk wel niet, ze zaten achter een hek en zijn vast veeeele jaren oud).

Daarna zouden we naar 1 van de vele slagvelden in dit gebied gaan, maar doordat we een afslag hadden gemist, duurde de rit terug behoorlijk wat langer en redde we het niet meer op tijd voordat de zon begon te zakken (Dat begint hier vanaf 16:00 en 17:30 is het echt donker).

Wel kwamen we door de omweg een fastfood restaurant bij een tankstation tegen waardoor we niet nog een avond in dit zeer twijfelachtige lodge restaurantje hoefden te eten.

Nu gaan we een drankje drinken aan de bar en dan begint morgen de reis naar Lesotho. We vertrekken op tijd voor de grensovergang en eigenlijk ook stiekem om het ontbijt hier te ontlopen 🙂

 

herman en joke zei
hallo hier zijn wij weer
dat is wel mooi die tekeningen ze zijn echt wij zijn er ook geweest het was niog een hele wandeling
jammer van het eten het hoeft niet maar ja het kan niet altijd goed zijn dit is ook na die tijd mooi pas thuis hoor
maar jonge lui ik zal de ouders even helpen met een berichtje naar jullie toe doen het lukt hun niet
en daar balen ze van ik hoorde het van herman dus van de week krijg je een van hun
zeg de groetjes herman en joke
17 september 2009 20:49
fam kwakkel zei
hallo jonge lui wij zijn naar de spiegel geweest
wij zaten erg hoog eng was dat
maar erg mooi de groetjes van je vader en moeder
18 september 2009 23:36
Anoniem zei
Heyyy mijn reactie staat hier niet hahaha.
Ik snap nu wat er fout is gegaan had een wooord moeten typen op het einde, maaaaar gaat erom we denken aan jullie en lezen jullie verhalenVeel succes nog friends

gr Erwin en Else

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *