Canada Montreal 2

Geplaatst op

Na een verdiende nachtrust hebben we vandaag eerst maar eens even lekker genoten van een continental breakfast. Het lijkt veel en het is ook veel als je blijft opscheppen :-), een prima begin van deze dag die toch drukker is geworden dan wat we eerst voorzien hadden. De auto bleef in de garage staan want vandaag hebben we het openbaar vervoer genomen. Dit is hier prima te doen. En zoals pa al opmerkt het is een ongelofelijk schone stad. Een van de schoonste steden waar we ooit geweest zijn. Canada is van het recyclen.

De dag begon op een van de twee eilanden, het eiland van de F1 hebben we maar overgeslagen want tja daar valt niet veel te zien aangezien we de race gemist hebben. Dus we zijn naar La Biosphere gegaan een biodome maar dan zonder het plastic om vervolgens naar de kade te lopen voor een stads aanzicht.

Na hier wat te hebben aangeklooid met de camera zijn we de metro weer ingegaan om naar het Olympisch stadion te gaan. Dit complex was waarschijnlijk wel erg mooi in het verleden maar nu is het eerder vervallen.

Direct daarnaast ligt de botanische tuin, waarschijnlijk heel erg mooi en mega groot maar we hebben deze overgeslagen want we wilden nog naar een kathedraal gaan ( L’Oratoire Saint Joseph de Mont Royal). Hier hebben we traditiegetrouw een kaarsje aangestoken voor onze ontnomen dierbare. We hopen dat ze vredig rusten.

Het is vandaag behoorlijk warm de stedelingen zelf zeggen nu ook dat de zomer echt is begonnen. De meter sloeg uit naar de 27 graden en dat voor een stad is best veel dus het was goed zweten. En dat zeker na de trappen partij van deze kathedraal. Hierna was het even zoeken naar bus 11 want hiermee zouden we naar de top van de “berg” gaan. Deze heuvel doet qua hoogte niet onder voor onze berg in Zuid Limburg, maar het uitzicht vanaf Chalet du Mont Royal is goud waard dat redden ze toch echt iet Zuid Limburg. De weg naar beneden hebben we te voet gedaan en daar hebben we geen spijt van gehad.

Eerst komen we een wasbeer tegen die in een boom aan het klimmen was om daarna een beestje te zien waar we de naam niet helemaal van weten misschien weet een van jullie het? En toen was het een paar km naar het hotel lopen via een Frans muziek festival en de winkelstaat om vervolgens dit bericht voor jullie te tikken. Al met al een mooie dag van een leuke stad.

3 reacties op “Canada Montreal 2&rdquo

 1. Mijn best quess:

  Groundhog
  Scientific Name: Marmota monax

  Other Common Names: Woodchuck, whistle-pig, or land-beaver

  Description:
  The groundhog is normally brown in colour but can be completely black or completely white. It is one of Canada’s largest true hibernators. The groundhog is the major hole-digging mammal over much of eastern North America, and in some places in the west, providing all sorts of animals with shelter. The groundhog it spends much of its time eating and sunning when not hibernating or caring for young.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *